مجله تخصصی بانوان
با نگاهي به تاريخ عاشورا، مشاهده ميشود كه زناني كه در صحنههاي كربلاحضور داشتند با به عهده گرفتن نقشهاي گوناگون، اين نهضت را ماندگاركردند.
زنان در طول تاریخ به دلیل قدرت بدنی ضعیف تر در مقابل مردان و تفکرات غلط و برخی آداب و رسوم اشتباه همواره مورد ظلم و ستم قرار گرفته اند.
به مناسبت فرارسیدن اول ذیالقعده سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها با انتشار «الگوی سوم زن»، به بررسی ویژگیهای «زنِ مسلمان» در اندیشهی آیتالله خامنهای و مأموریت مهمِ امروزِ او پرداختیم.
امروز 20 جمادیالثانی، روز ولادت حضرت زهرا(س) است.شاید برای برخی این روز تنها، بهانهای برای جشن گرفتن و تقدیر از زحمات مادر و همسر باشد اما از نگاهی دیگر فرصت مناسبی است تا بیشتر با ابعاد شخصیتی این بانوی بیهمتا آشنا شویم. به همین مناسبت «تبیان» در رابطه با ویژگیهای شخصیتی حضرت زهرا(س) گفتوگویی با حجتالاسلام حامد کاشانی، مدرس حوزه داشته است.
بیمعنا است که بگوییم من خدا را دوست دارم ولی حضرت زهرا (س) را دوست ندارم، این شدنی نیست و امکان ندارد. به همین خاطر دوست داشتن حضرت زهرا (س) نه تنها لازم است بلکه این محبت همانند اکسیری مشکلگشا بوده بهطوریکه و هر کاری از آن برمیآید.
تبیان: اگر بخواهیم یک ورود کاربردی به بحث داشته باشیم، باید از این سؤال شروع کنیم که چگونه میتوان حضرت زهرا (س) را بهعنوان یک بانوی فعال سیاسی و اجتماعی در مسیر حفظ دین اسلام معرفی کرد و شناخت؟
شهید آوینی جملهای معروف دارند که "گمنامی برای آدمهای شهرت پرست دردناک است والا همه اجرها در گمنامی است." مردان و زنان ما باید این نکته را از زندگی حضرت زهرا(س) بهعنوان الگو مدنظر داشته باشند که آدمی نباید همواره به دنبال دیده شدن باشد. بانوان ما باید به این باور برسند که خوب و کامل بودن به این نیست که همیشه در قالب ویترین در ملأعام دیده شوند. بدانیم خیلی از کمالات با گمنامی به دست میآید.
راضی به رضای خدا بودن، انسان را عزیز میکند
حضرت زهرا (س) با آن عظمت، نهتنها به تقدیر و تدبیر خداوند احترام گذاشته و اعتراضی ندارد، بلکه راضی به رضای اوست و وجود خود را جدای از حقیقت خداوند هیچ نمیداند. نتیجه این نوع بینش و اطاعت و بندگی مطلق این میشود که خداوند او را عزیز میکند.
حضرت زهرا(س) محور اجتماع معصومین و نخ اتصال بین اهلبیتی میشود که بهترین انسانهای روی زمین از ابتدای خلقت تا انتها هستند. ایشان در کانون اهلبیت (ع) محور و ستون اصلی است تا جایی که خداوند به پیامبر(ص) میفرماید: "اگر تو پیامبر نبودی افلاک و آسمان و زمین را نمیآفریدم، و اگر علی نبود تو را نمیآفریدم. و اگر فاطمه نبود شما دو تا را خلق نمیکردم." این نشاندهنده آن جایگاه خاص است.
به خدا اعتماد داشته باشیم
عمق زندگی حضرت زهرا (س) در عین کوتاه بودنش، به ما یاد میدهد که اگر خدامحور بوده و به خدا اعتماد داشته باشیم، خود را به او سپرده، در برابر خدا برای خود جایگاهی قائل نبوده، و به او توکل کنیم، خداوند بهترینها را برای ما رقم خواهد زد.
خود را در عرض خدا نبینیم، محو در خدا شویم و به خدا ایمان داشته باشیم. حضرت زهرا(س) نشان داد که خداوند در پرتو چنین سبک زندگی به انسان ارزش و مقام داده و او را عزیز میکند.
حضرت زهرا (س) با آن عظمت، نهتنها به تقدیر و تدبیر خداوند احترام گذاشته و اعتراضی ندارد، بلکه راضی به رضای اوست و وجود خود را جدای از حقیقت خداوند هیچ نمیداند. نتیجه این نوع بینش و اطاعت و بندگی مطلق این میشود که خداوند او را عزیز میکند.
تبیان: عدهای معتقدند باتوجه به اینکه شاکله خلقت وجودی حضرت زهرا(س) متفاوت است، جایگاهی برای الگوگیری از ایشان در این زمانه وجود ندارد. در این رابطه چه نگاهی دارید؟
درست است حضرت زهرا (س) انسان بزرگ، با جایگاه والایی هستند اما این باعث نمیشود خود را از ایشان جدا بدانیم . هرکسی متناسب با توانائی و درجه شخصیتی خود میتواند در مسیر زندگی ایشان حرکت کند.
یادمان باشد هرکسی برحسب داشتههای خود موردسنجش و ارزیابی قرار میگیرد. دربیانی اهلبیت (ع) میفرمایند: "شما نمیتوانید مثل ما شوید، اما میتوانید در مسیری که ما معرفی میکنیم، حرکت کنید." این بدین معنا است وقتی فردی تمام تلاش و ظرفیت خود را در مسیر کسب سبک زندگی و منش رفتاری از زندگی اهلبیت داشته باشد، میتوانید در جایگاه اهلبیت قرار بگیرد. این وعدهای است که به ما دادهاند. لذا این بهانه نشود که آنها را دور بدانیم و نخواهیم در مسیر آنها حرکت کنیم.
تبیان: با توجه به روایاتی که در باب محبت نسبت به اهل بیت(ع)، مخصوصا محبت داشتن نسبت به حضرت زهرا(س) بیان شده، دوست داشتن حضرت زهرا(س) چه آثاری در زندگی به همراه دارد؟
بر اساس مبانی عقلی و وحیانی، هیچ محبتی در عالم جز محبت خداوند وجود ندارد. همه انسان ها طالب کمال و زیبایی مطلق و نامحدود که همان خداوند است، هستند اما می بینیم که گاهاً در مورد مصادیق آن به اشتباه می افتند چرا که بعد از مدتی احساس اقناع نکرده و وجود بالاتری را طلب میکنند.
با توجه به این فرمول کلی و اساسی، همه محبتها باید در مسیر محبت خدا قرار گیرد. از طرفی نیز ولایت حضرت زهرا (س) در طول ولایت خداوند بوده، محبت خدا از کانال وجود نازنین حضرت زهرا (س) عبور میکند. بنابراین تکویناً حضرت در مسیر خلقت و تکامل در راستای اتصال ما با خدا قرار دارد، که قرار است به خدا برسیم.
وقتی فردی تمام تلاش و ظرفیت خود را در مسیر کسب سبک زندگی و منش رفتاری از زندگی اهلبیت داشته باشد، میتوانید در جایگاه اهلبیت قرار بگیرد. این وعدهای است که به ما دادهاند. لذا این بهانه نشود که آنها را دور بدانیم و نخواهیم در مسیر آنها حرکت کنیم.
ما بدون توجه به حضرت نمیتوانیم به خدا توجه داشته باشیم. بدون دوستداشتن حضرت زهرا (س) نمیتوانیم خدا را دوست داشته باشیم.
با توجه به این آموزه این بیمعنا است که بگوییم من خدا را دوست دارم ولی حضرت زهرا (س) را دوست ندارم، این شدنی نیست و امکان ندارد. به همین خاطر دوستداشتن حضرت زهرا (س) نه تنها لازم است بلکه این محبت همانند اکسیری مشکلگشا بوده بهطوریکه و هرکاری از آن برمیآید.
در مورد اولیای الهی و شهدا بسیار سراغ داریم وقتی کار آنها گیر میکرد و در سختترین مشکلات قرار میگرفتند، از محبت و ولایت حضرت زهرا (س) کمک میگرفتند و با توسل به حضرت مشکلات را پیش میبردند.
دختران در سنین بالا ممکن است بیشتر از سایر دختران داشتن خواستگار مطلقه را تجربه کنند. اولین سوالی که در ذهن دختران نقش می بندد این است که چرا این فرد در زندگی قبلی خود موفق نبوده و علت جدایی اش چه بوده است. همین موجب می شود بدون در نظر گرفتن تمام جوانب پاسخ منفی بدهند و خودشان را از افکار مختلف رها سازند.
امروز در جامعه دختران مجرد زیادی را میبینیم که احساس میکنند سن ازدواج آنها بهسرعت میگذرد و فرصتها را از دست میدهند
اساس تشکیل هویت، تلاش ها و فعالیت هایی است که به آن علاقمند و در تعقیب آن هستیم و در برابر فعالیت ها و تلاش های خود است که متوجه می شویم ما که هستیم. برای شکل گیری هویتی مطلوب برای جوانان بویژه دختران، اولا نیاز به توجه به موقع و دقیق و همچنین تقویت حس خودباروری و اعتماد به نفس در آنها است. این مهم تا زمانی که خانواده به عنوان مرجع الگوسازی و جامعه- دولت، مجلس،نهادهای ذی ربط- به صورت جدی پای کار نیایند اتفاق نخواهد افتاد و شاهد دخترانی هستیم که در هویت شناسی خود سرگردان و سرگشته هستند.
بهترین فرزندان شما دختران هستند. دختران حسنات ( الطاف الهی) هستند و پسران نعمتاند، بر حسنات پاداش میدهند و از نعمتها پرسش میکنند. این دست احادیث از پیامبر اکرم (ص) و امام صادق(ع) در باب ارزشگذاری مقام"دختر" بیشمار است. اما با این وجود در روند زندگی امروزی نه تنها برای خودشان که از سوی خانواده شان نیز هویت واقعی "دختر"،"خواهر"، "مادر" بودن گم شده است.
با گذشت چهار دهه از تحقق انقلاب، هر روز این سوال پر رنگ تر میشود که آیا انقلاب در حوزه فرهنگ موفق عمل کرد و یا با وجود این همه آسیب فرهنگی، نظیر تجملگرایی، مصرف زدگی، بدحجابی، طلاق و... شکست خورده است؟
هزینه قیام مسجد گوهر شاد چند کامیون جنازه بود که در اطراف مشهد به صورت دسته جمعی دفن شدند و خونهایی که بر دیوارهای مسجد گوهرشاد و صحن حرم رضوی باقی ماندند تا سالها ریشه روشنگری مردم باشند.
بهروز شعیبی پس از تجربه فیلم سیاسی«سیانور»،به سراغ «دارکوب» می رود تا فیلمی اجتماعی- خانوادگی بسازد. از این حیث شاید بتوان«دارکوب» را در ادامه همان سینمایی دانست که با «دهلیز» شروع شد؛ اگرچه در اینجا لحن و روایت قصه کمی تند و تیزتر و فرم و ساختار قصه نیز ملتهب تر است.
تاریخ مقاومت 34 روزه خرمشهر مملو است از صحنههای حزنانگیز و در عین حال غرورآفرین وداع آخر مادران با فرزندان، زنان با شوهران و خواهران با برادران. مادر شهید شهناز حاجی شاه با صلابتی زینبگونه، عزیز کردهاش را به دست خود به خاک میسپارد و در گوشش زمزمه میکند کهای شهناز از تو میخواهم برای امام دعا کنی.
نواندیشی و نوگرایی حضرت خدیجه (س) در جامعه، آن هم در زمانهای که جامعه غرق در جاهلیت بوده، به این بانو برتری خاصی داده است. در حال و هوایی که مردم به جای خردورزی به خرافات روی آورده بودند، ایشان مرز خرافات را شکست.
با حضور حجتالاسلام خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، نشست کارشناسان امور بانوان استانها در سالن کنفرانس معاونت فرهنگی برگزار شد.
تنها یک سایت همسریابی اینترنتی مجوزدار در کشور وجود دارد. سایتی که در زیر مجموعه طرح «همسان گزینی» در برخی از استانهای کشور فعالیت میکند و از سال 94 با همکاری وزارت ورزش و جوانان راهاندازی شده است.
تکتم نام کنیز امام کاظم (ع) بوده که امام به دلیل پاک دامنی و ایمان و صداقت او با ایشان ازدواج میکنند و ثمره آن تولد حضرت رضا (ع) بوده و بعدها نام ایشان را به نجمه تغییر میدهند. در این مقاله نگاهی به زندگی این بانوی بزرگوار می کنیم که از زبان یکی از روحانیون می باشد.
آدرس : جمهوری اسلامی ایران،فارس،شیراز
میدان امام حسین(ع) - کوچه مهدیه
اداره کل تبلیغات اسلامی استان فارس
واحد تبیان
کد پستی : 7135715641
تلفن : داخلی189 - 32350533
دورنگار : 32359961
پست الکترونیک : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
طراح،مدیریت و پشتیبانی پورتال:
سید حبیب نوری - 09171494921